Wegens drukte hebben we momenteel een klanten én opnamestop.

  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Schoorsteenvegen

Het sterk aan te raden om te vegen zodat ongemakken zoals een schoorsteenbrand worden voorkomen. Ondanks dat schoorsteenvegen in Nederland niet wettelijk verplicht is. Stelt de verzekering wel degelijk eisen bij de brandverzekering.

Veegbewijs

Als u de schoorsteen door ons laat vegen krijgt u van ons een veegbewijs. Dit bewijs is belangrijk voor de verzekering ingeval u ongemakken krijgt met uw schoorsteen. Ons bedrijf registreert voor u alle veegbeurten en de historie van uw schoorsteen wordt bijgehouden in ons systeem. Mocht u een schoorsteenbrand krijgen dan bent u vrijwel zeker van een schadevergoeding indien u ongemakken met uw schoorsteen krijgt zoals een schoorsteenbrand.

Prijs schoorsteenvegen

Gemiddeld liggen de prijzen van één rookkanaal vegen tussen de € 75 – € 90. Er zijn verschillende factoren van invloed op de prijs waaronder het soort dakbedekking, hoeveelheid roet,  aanwezigheid van creosoot, loop van het kanaal en nog meer. Dit zorgt ervoor dat het ene kanaal makkelijker te reinigen is dan het andere kanaal waardoor er niet één richtprijs kan worden gegeven.

Waarom is het sterk aan te raden om uw schouw regelmatig te vegen?

  • Veiligheid: bij een schone schoorsteen is het risico op een schoorsteenbrand en CO-vergiftiging kleiner.
  • Milieuvriendelijk: een schone schoorsteen zorgt voor minder fijnstof en schadelijk roetdeeltjes. Dat is beter voor uw gezondheid en voor het milieu.
  • Besparing energiefactuur: een schone schoorsteen werkt efficiënter en verbruikt minder brandstof, wat een positieve invloed heeft op uw energiefactuur.

Is uw schouw aangesloten op de centrale verwarming? Dan bent u wettelijk verplicht deze elk jaar te laten reinigen wanneer het gaat om vaste brandstof (hout, pellets, etc.) Heeft u een installatie op gas, dan kan de reiniging om de twee jaar gebeuren mits alles goed wordt onderhouden en de kachel regelmatig brandt.

Waarom uw schoorsteen laten vegen door een erkend bedrijf?

Het schoorsteenvegen vereist een correcte aanpak. Het vegen van de schoorsteen doet u vooral om veiligheidsredenen. Het risico op een schoorsteenbrand en co-vergiftiging worden met een veegbeurt aanzienlijk verkleind. In sommige gevallen wordt het reinigen van de schouw verplicht door de verzekering.  Wanneer u het niet laat reinigen en u krijgt een schoorsteenbrand, dan loopt u het grote risico dat de verzekering niet tegemoet komt in de kosten. Ook louter omwille van uw eigen veiligheid is het zeker aan te raden om een erkend bedrijf in te schakelen.

U ontvangt van ons na het vegen een veegbewijs die u bij een eventuele schoorsteenbrand kunt overleggen aan de verzekering. Mocht u het veegbewijs kwijt zijn neem dan contact met ons op. Wij houden voor u een geschiedenis bij in ons systeem en u ontvangt van ons een nieuw veegbewijs die u kunt overhandigen aan de verzekering.

Wanneer en hoe vaak vegen?

Het aantal veegbeurten dat wij u adviseren is sterk afhankelijk van uw gebruik. Doorgaans adviseren wij het volgende.

Hoofdverwarming : 2 maal per jaar

Bijverwarming : 1 maal per jaar

Afwijkend stookgedrag : minimaal 2 maal per jaar   (zie verantwoord stookgedrag)

Kachel aangesloten op CV : 1 maal per jaar (verplicht!)

Gaskachel : Eenmaal per 2 jaar

Wilt u een afspraak maken of meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Verantwoord stookgedrag – Gebruik het juiste hout

Gebruik alleen hout dat ook daadwerkelijk geschikt is voor verwarming van de haard. Dus gebruik géén hout met verf- of lakresten, spaanplaat, mdf, plastic, afval en anderen materialen met schadelijke bestanddelen. U brengt daarmee niet alleen schade toe aan uw haard, maar ook aan de schoorsteen of het rookkanaal. Daarnaast is verbranding van deze materialen schadelijk voor uw gezondheid en die van anderen. Ook gebruik van krantenpapier is sterk af te raden. Drukinkt veroorzaakt veel schadelijke uitstoot. Maar dit is niet alles. Ook het gebruik van aanmaakhout kan schadelijk zijn als er te grote stukken worden gebruikt om het vuur aan te krijgen. Stukjes hakhout van 2-5 cm en een lengte van 25-30 cm zijn zeer geschikt voor het aanmaken van uw haard.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Wilt u meer informatie over schoorsteen vegen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of vul het contactformulier in.

Wij helpen u graag verder!