• Meer dan 40 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Schoorsteenvegen

Het sterk aan te raden om te vegen zodat ongemakken zoals een schoorsteenbrand worden voorkomen. Ondanks dat schoorsteenvegen in Nederland niet wettelijk verplicht is. Stelt de verzekering wel degelijk eisen bij de brandverzekering.

Prijs schoorsteenvegen

Het schoorsteenvegen kost momenteel € 75,00 per rookkanaal incl. btw.
Voor het reinigen van de pelletkachel incl. schoorsteenvegen € 150,00 incl. btw.

Waarom uw schoorsteen laten vegen door een erkend bedrijf?

Het schoorsteenvegen vereist een correcte aanpak. Het vegen van de schoorsteen doet u vooral om veiligheidsredenen. Het risico op een schoorsteenbrand en co-vergiftiging worden met een veegbeurt aanzienlijk verkleind. In sommige gevallen wordt het reinigen van de schoorsteen verplicht door de verzekering.  Wanneer u het niet laat reinigen en u krijgt een schoorsteenbrand, dan loopt u het grote risico dat de verzekering niet tegemoet komt in de kosten. Ook louter omwille van uw eigen veiligheid is het zeker aan te raden om een erkend bedrijf in te schakelen.

U ontvangt van ons na het vegen een veegbewijs die u bij een eventuele schoorsteenbrand kunt overleggen aan de verzekering. Mocht u het veegbewijs kwijt zijn neem dan contact met ons op. Wij houden voor u een geschiedenis bij in ons systeem en u ontvangt van ons een nieuw veegbewijs die u kunt overhandigen aan de verzekering.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Waarom is het sterk aan te raden om uw schoorsteen regelmatig te vegen?

  • Veiligheid: bij een schone schoorsteen is het risico op een schoorsteenbrand en CO-vergiftiging kleiner.
  • Milieuvriendelijk: een schone schoorsteen zorgt voor minder fijnstof en schadelijk roetdeeltjes. Dat is beter voor uw gezondheid en voor het milieu.
  • Besparing energiefactuur: een schone schoorsteen werkt efficiënter en verbruikt minder brandstof, wat een positieve invloed heeft op uw energiefactuur.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Wilt u meer informatie over schoorsteen vegen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of vul het contactformulier in. U mag ook een mail sturen naar planning@devogelsangh.nl

Wij helpen u graag verder!