• Meer dan 40 jaar ervaring
 • Erkend specialist in schoorsteenvegen
 • Aangesloten bij ASPB en NHK

Trekkappen en dakmateriaal

Met een schoorsteenkap of schouwkap kunt u uw schoorsteen beschermen tegen regen en vorst. Daarnaast verbetert u met een schoorsteenkap de trek, de afvoer van warme lucht en rook. Op deze manier wordt de levensduur van het rookkanaal verlengd. Ook voorkomt u met een kap dat vogels zich kunnen nestelen in de schouw.

Welke schoorsteenkap past bij u.

Bij het kiezen van de meest geschikte schoorsteenkap spelen verschillende factoren een rol. Laat u zich door ons informeren. We hebben een hele goede ervaring met de Windkat kap. Deze ondervangt alle problemen zoals weinig trek of vogels in uw schoorsteen. Hieronder vindt u een beschrijving van alle kappen en wordt Windkat kap verder toegelicht.

Soorten Schoorsteenkappen

Windkat kap systeem- TIP!

Door onze meester schoorsteenvegers aanbevolen! Geen enkele weersomstandigheid heeft invloed op de werking van de Windkat kap. De zorgvuldig ontworpen geperforeerde openingen produceren altijd een negatieve druk (positieve trek) en lossen overdruk op voor ze ontstaan. De Windkat kap kan worden geleverd met vogelgaas. Een Windkat kap met vogelgaas beschermt u tegen alle invloeden van buitenaf.

Voordelen in één oogopslag

 • Nooit meer gevaarlijke rookgassen in uw woning
 • Nooit meer van en draaiwinden in uw schoorsteen
 • Bescherming van weer en wind
 • Uitmonding rookgassen 50 cm. boven de omgeving, dus geen invloed op andere rook of beluchtingskanalen meer.
 • Uitmonding buiten het uitmondingsgebied volgens NPR 2758 kan deze deels opvangen.
 • Compenseert te lage schoorsteenhoogtes tot ca. 1.5 meter
 • Minder roetvorming in het rookkanaal
 • Op elke schoorsteen te installeren
 • Geen vergunning nodig
 • Roestvrij staal V4A
 • 5 jaar garantie

Klassieke schoorsteen kap

Deze groep schoorsteenkappen biedt bescherming tegen regen, vorstschade en vogelnesten. Het bestaat uit een kap of deksel tegen waterinsijpeling en eventueel een gaas of rooster om het rookkanaal vrij te houden. De klassieke schoorsteenkap bestaat er in veel verschillende uitwerkingen.

Functionele schoorsteenkap

Regenkap – een regenkap is verkrijgbaar in diverse formaten, met of zonder versiering. als extra optie kunnen ze worden voorzien van een beschermend vogelscherm.

Kraaienkap – Een kraaienkap heeft als belangrijkste functie het buitenhouden van indringers, zoals vogels of vallende bladeren. Deze kap is verkrijgbaar in veel verschillende maten en afwerkingen.

Combimaster schoorsteenkap – Een combimaster schouwkap heeft ook een beschermende functie. Het houdt regeninslag, vochtinslag en vogels vrij effectief tegen. dit type schouwkap is enkel geschikt voor ontluchtingskanalen en ventilatiekanalen.

Windgedreven schoorsteenkap

Deze kappen zijn bedoeld om de trek in uw rookkanaal te vergroten of in een aantal gevallen te forceren. Het optimaliseert de afvoer van rookgassen.

Kap laten plaatsen door professionele vakman

Een schoorsteen bevindt zich op grote hoogte. Bovendien vereist de plaatsing van een schouwkap precisie. Zo blijft het rookkanaal op elk moment optimaal beschermd. Een professionele vakman beschikt over de kennis, ervaring en materiaal om deze klus tot een goed einde te brengen. Zo let hij op details zoals de oriëntatie van uw huis, de lengte van het rookkanaal etc.

Wilt u graag een Schoorsteenkap bestellen of meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan