• Meer dan 40 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Houtkachels

Houtkachels zorgen voor een ultieme beleving. De natuurlijke warmte in combinatie met licht en gezelligheid geven een fijn gevoel. Kwaliteit, duurzaamheid en brandveiligheid staan hoog in het vaandel. Veel kachels worden getest in onze presentatieruimte zodat we weten wat we verkopen.

Modellen

Houtkachels zijn er in veel verschillende modellen en kleuren. Bij het verwarmen van ruimten kennen we twee soorten warmte afgifte of overdracht: straling en convectie. En daarnaast kunt u kiezen tussen vrijstaand of inzet. Hieronder vindt u een aantal verschillende modellen.

  • Convectie
  • Hoekmodel
  • Inzet / inbouw
  • Speksteen
  • Straling
  • Vrijstaand
  • Warmtemagazijn – Accumulerend

Capaciteit

Houtkachels geven veel warmte. Om teleurstelling te voorkomen, moet u de capaciteit van uw verbrandingstoestel afstemmen op uw woonkamer. Heeft de houtkachel te weinig capaciteit, dan betekent dat weinig warmte. Heeft het toestel te veel capaciteit, dan moet het op halve kracht werken.  Dit houdt in dat de verbranding “gesmoord” wordt. De luchttoevoer wordt dicht gezet terwijl de kachel en het rookkanaal niet op temperatuur zijn. Dat is slecht voor het verbrandingsproces en daarmee minder goed voor het milieu. Ook ontstaat een sterk verhoogde kans op vervuiling van uw schoorsteen, met een schoorsteenbrand als mogelijk gevolg.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Duurzaamheid

Een houtkachel kan veel voordeel behalen op het energieverbruik. Met een paar blokken hout kunt u een (grote) ruimte snel verwarmen. De houtkachels van tegenwoordig zijn weinig brandstof nodig om een hoog rendement te behalen. Daarnaast kunt u nog meer rendement behalen met verschillende ‘hulp’ middelen zoals speksteen of het plaatsen van een Windkat kap.

Inbouwhaard of inzethaard

Bij de keuze van uw haard kunt u kiezen voor een inbouwhaard of inzethaard. Een inbouwhaard wordt ingebouwd in bijvoorbeeld een schouw en beschikt over een liftdeur. Een inzethaard wordt ingebouwd in een al bestaande situatie.

Inbouwhaard – De inbouwhaard wordt toegepast in nieuwe situaties. De inbouw houthaard is een losse kachel die op zijn plaats wordt gezet. Vervolgens wordt er een muur omheen gemaakt. Inbouwhaarden zijn meestal voorzien van een liftdeur.

Inzethaard – Een inzethaard is makkelijker te plaatsen dan een inbouwversie. Er is vaak weinig tot geen sloopwerk voor nodig en ook de installatie neemt minder tijd in beslag. De inzethaarden zijn er in verschillende maten te krijgen. De maten zijn over het algemeen aangepast aan de standaard maten van de opening van een openhaard. Een inzethaard is uitgerust met een draaideur.

 

Openhaard info