• Meer dan 40 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Schoorsteen inspectie

Wat is een inspectie?

Tijdens een inspectie maken we foto’s van de situatie binnen in uw huis en van de buitenkant van de schoorsteen. Daarnaast bekijken we met een camera de binnenkant van uw schoorsteen. De camerabeelden worden op ons kantoor nader onderzocht en goed bekeken. De schoorsteenmeester voorziet u na zijn inspectie van een advies. Daarin staat wat u kunt doen om de situatie brandveilig te maken. Dit advies kan worden omgezet in een vrijblijvende offerte. In dat geval weet u meteen waar u aan toe bent.

Waarom een inspectie?

Om ongemakken te voorkomen is het noodzakelijk om uw schoorsteen goed te onderhouden door middel van een jaarlijkse veegbeurt of controle. Het kan voorkomen dat uw schoorsteen jaren geen goed onderhoud heeft gehad of dat uw schoorsteen ongemakken vertoont zoals onvoldoende trek. In dat geval kunt u uw schoorsteen door ons laten inspecteren en herstellen. Aan de hand van de visuele inspectie en al het beeldmateriaal kunnen we bekijken of uw situatie brandveilig is en of uw schoorsteen lekkages vertoont of uitstulpingen heeft waarin roet en creosoot zich makkelijk kunnen ophopen.

Wat zijn de kosten van de inspectie van een rookkanaal?

Het is niet enkel de inspectie waarvoor u betaalt. Want als er iets mis is wilt u natuurlijk graag weten wat u daaraan kunt doen. Om u zo goed mogelijk te helpen geven wij u graag een goed advies met daarbij een prijsopgaaf voor de herstelkosten. De kosten van een inspectie zijn als volgt:

Schriftelijke rapportage + videorapportage + certificaat verzekering + prijsopgave voor herstel                    € 363 incl. BTW

Mondelinge rapportage + videorapportage + prijsopgaaf voor herstel                                                                  € 121 incl. BTW

  • Wilt u een officieel certificaat voor uw brandverzekering, dan kiest u voor een schriftelijke rapportage. In geval van verzekeringswerk zoals bij een schoorsteenbrand worden de kosten doorgaans volledig vergoed door uw verzekering.
  • Wilt u graag uw rookkanaal laten inspecteren omdat uw kachel niet goed trekt, dan hoeft u niet per definitie een schriftelijk rapport te hebben met daarbij een certificaat voor de verzekering. U kunt dan kiezen voor een mondelinge inspectie.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of laat uw bericht achter door ons contactformulier in te vullen.

Wij helpen u graag verder!