• Meer dan 40 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Welke kachel of haard past bij u en uw woning?

Kachels en haarden – Bij de keuze voor een haard of een kachel spelen allerlei aspecten een rol. Op de eerste plaats is het belangrijk om u zelf de vraag te stellen welke verwachtingen u eigenlijk hebt van de aanschaf van een haard of kachel. Wilt u vooral sfeer en gezelligheid, of is het verwarmen van een ruimte het belangrijkst?

Haard of kachel

Naast het verschil tussen hout gestookt, pellets of elektrisch, maakt u ook een keuze voor haard of een kachel. Over het algemeen kan gezegd worden dat een haard op de eerste plaats sfeerverwarming biedt en in de tweede plaats warmte. Bij een kachel staat de warmte juist voorop en is sfeer een secundair aspect.

Vermogen

Het vermogen van een haard of een kachel moet zijn afgestemd op de ruimte die u wilt verwarmen. Vaak kiezen mensen voor een haard of kachel met meer vermogen dan de ruimte nodig heeft. Het gevolg is dat u het toestel maar kort of alleen op lage stand kunt laten branden. Door een hoog vermogen wordt het snel warm in de woonruimte. Bij houthaarden en houtkachels leidt dit tot een slechte verbranding, zwarte aanslag op de ruiten en hogere uitstoot.

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Allesbrander een mythe

Hout gestookte kachels en haarden zijn géén allesbranders. Hoewel de volksmond anders wil doen geloven, bestaat de allesbrander niet. Het is slecht voor uw gezondheid en voor het milieu om zomaar alles in een haard of kachel te verbranden. Daarbij zouden kankerverwekkende stoffen kunnen vrijkomen. De enige allesbrander is de afvalverbrander van de overheid.

Oude haard renoveren

Heeft u nog een openhaard? Overweeg dan om deze te renoveren door het plaatsen van een inzethaard. Dat kan in de meeste situaties naar keuze op een hout gestookte of elektrische variant zijn.

Heeft u vragen of wilt u een offerte opvragen?

Wilt u meer weten over kachels of haarden? Wilt u weten wat geschikt is voor uw woning of werkplek? Wij komen graag bij u langs voor het maken van een vrijblijvende offerte. Neem contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen.

Wij helpen u graag verder!