• Meer dan 40 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Hout- of pelletkachel op CV

Uw hele woning verwarmen met een hout- of pelletkachel op CV. Hieronder leest u meer over de CV houtkachel.

Multifunctioneel

Kachels zorgen in eerste instantie voor een gezellige warmte in uw woonkamer. Daarnaast kunnen ze fungeren als de kern van de warmteproductie in uw woning en kunnen ze warm water leveren aan de sanitaire ruimtes in uw woning. De cv houtkachel kan worden aangesloten op uw cv installatie. Op deze manier wordt het water verwarmd zodra u uw houtkachel aan heeft. Tegelijkertijd kunt u andere vertrekken in uw woning verwarmen. Op deze manier haalt u nog meer rendement uit uw houtkachel. En is uw hele woning behaaglijk warm en ook nog eens milieuvriendelijk.

CV houtkachel aansluiten – werking

Het aansluiten van een CV houtkachel moet op de juiste wijze gebeuren. Het is in bijna elke situatie toe te passen. De CV houtkachel wordt logischerwijs aangedreven door hout. Er zijn ook kachels die worden aangedreven door pellets.

Door aansluiting op de waterleiding zorgt een CV houtkachel via een warmtewisselaar voor de verwarming van het water in jouw badkamer en keuken. Wilt u nog meer rendement? U kunt de mogelijkheden uitbreiden door bijvoorbeeld uw vloerverwarming aan te sluiten op de CV houtkachel.

Centrale Verwarming op hout kan zowel in nieuwbouwwoningen als in renovatieprojecten worden voorzien. Als bij renovatie de CV kachel in een bestaande haardopening wordt geplaatst, moet er vanzelfsprekend wel nog een verbinding worden gemaakt tussen kachel en de CV ketel.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Milieubewust

Wanneer uw houtkachel op de CV is aangesloten haalt u het maximale uit een blok hout. Als u gebruik maakt van droog en gecertificeerd hout is het mogelijk om zo goed als CO2 neutraal te stoken. Hout dat gecertificeerd is, komt van bossen die na de kap weer opnieuw worden aangeplant.

Combineerbaar – In principe heeft u geen CV ketel nodig, maar dan moet u altijd uw kachel laten branden als u de radiatoren wil aansturen of als u warm water wilt hebben. CV kachels kunnen gecombineerd worden met energiebronnen zoals zonneverwarming. Bij ons kunt u ook terecht voor zonnewaterverwarming.  Op onze website leest u meer over Solar Heating. U kunt via een EnduFlexControl de rendementen van meerdere duurzame bronnen koppelen.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Wilt u meer weten over houtkachels of houthaarden op CV of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen. Wij horen bij uw aanvraag voor houtkachel of -haard op CV graag of het om een renovatie of om een nieuwbouwwoning gaat.

Wij helpen u graag verder!