• Meer dan 40 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Renovatie en onderhoud

Er is zo snel mogelijk renovatie van uw schoorsteen nodig als:

  • uw schoorsteen slecht trekt
  • er problemen met de condensatie zijn
  • de schoorsteen na storm, ouderdom of schoorsteenbrand beschadigd is.

Belang van schoorsteen renovatie

Als een schoorsteen slecht doortrekt en er terugslag van rook plaats vindt, bestaat er een risico dat er koolmonoxide in uw woning komt. Dit is zeer gevaarlijk voor uw gezondheid. Er bestaat een groot risico op lekkage als de voegen van uw schoorsteen poreus of versleten zijn. Een lekkage kan ontzettend gevaarlijk zijn als deze door het rookkanaal in uw gaskachel of haard terecht komt.

Volledig rookkanaal herstellen

Om de schoorsteen optimaal te laten werken kan er een nieuw rookkanaal worden geplaatst. Dit wordt om veiligheidsredenen zeer vaak in oudere huizen toegepast. Wanneer een schoorsteenkanaal niet mooi recht is biedt een flexibel rookkanaal de oplossing.

Er kan ook een extern schoorsteenkanaal buiten de gevel worden geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u geen ruimte in de woning verliest. Daarnaast kan het dé oplossing zijn als u een woning of appartement bezit die niet voorzien is van een schoorsteen.

Het is belangrijk om niet te wachten tot de problemen in de schoorsteen zichtbaar worden. Voorkom de kans op een schoorsteenbrand of CO-vergiftiging.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen?

Wilt u meer informatie of wilt u graag dat we bij u langs komen voor een inspectie aan uw rookkanaal?  Neem contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of vul het contactformulier in.

Wij helpen u graag verder!