• Meer dan 40 jaar ervaring
 • Erkend specialist in schoorsteenvegen
 • Aangesloten bij ASPB en NHK

Pelletkachels

Een pelletkachel verenigt de sfeer van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en het hoogste bediencomfort. Behalve door een snelle opwarming en de stille werking vallen pelletkachels met name op door hun compacte afmetingen. Met zijn schone verbranding en hoge rendement stookt u duurzaam.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is de moderne variant van de houtkachel. In plaats van houtblokken verbranden pelletkachels houtpellets. Het woord ‘pellet’ betekent letterlijk korrel. Houtpellets worden daarom ook wel houtkorrels genoemd. Houtpellets bestaan uit resthout en zaagsel dat met behulp van een pelletmolen wordt samengeperst.

Qua uiterlijk lijkt een pelletkachel vaak veel op een houtkachel. De werking van een pelletkachel is echter heel anders. Een pelletkachel is namelijk uitgerust met moderne techniek en werkt op stroom. De pelletkachel kan daardoor volautomatisch de gewenste temperatuur behalen en behouden.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft aan de bovenkant een voorraadkamer voor de houtpellets. Deze vallen geleidelijk in een branderbak via een wormschroef die door een motor wordt aangedreven. De ingestelde temperatuur bepaalt hoeveel en hoe snel de pellets in het bakje vallen. De houtpellets gaan branden door middel van een ontstekingspatroon. De lucht vanuit de kamer of van buiten zorgt ervoor dat er zuurstof bij de vlam komt. De warmte van de vlam stijgt op en wordt met behulp van een ventilator de ruimte ingeblazen.

Via een display of afstandsbediening kunt u makkelijk de gewenste temperatuur instellen. De temperatuur wordt geregistreerd door een warmtesensor. Het moederbord regelt de gehele werking van de pelletkachel.

Pelletkachel-CV of gewone pelletkachel

Er zijn twee verschillende soorten pelletkachels. Pelletkachels die slechts één ruimte verwarmen en pelletkachel-CV’s. Met een pelletkachel-CV kunt u meerdere ruimtes in uw woning verwarmen. Dit kan op verschillende manieren. Bij sommige pelletkachel-CV’s wordt er via buizen warme lucht naar andere ruimtes geblazen. Er zijn ook pelletkachels waarop u een CV-ketel, radiatoren en/of vloerverwarming kunt aansluiten. Het warme water gaat hier dan via leidingen naartoe.

Pelletkachel-inbouw of losstaande pelletkachel

U kunt kiezen tussen een losstaande pelletkachel of een inbouw-pelletkachel. Losstaande pelletkachels worden het meest verkocht, maar ook de pellet-inbouw wordt steeds populairder. Een pellet-inbouw kachel wordt weggewerkt in de schouw. De keuze uit inbouw of losstaand is een kwestie van smaak. Een pelletkachel-inbouw kan bijvoorbeeld erg mooi staan bij een strak en modern interieur, terwijl een losstaande pelletkachel juist een wat klassieker uiterlijk heeft.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Voordelen pelletkachel

 • Een pelletkachel geeft de gezellige sfeer van een houtkachel, maar is doorgaans veel duurzamer.
 • Hoog rendement van gemiddeld 90%.
 • Volledige automatische werking.
 • Gemakkelijk te bedienen via display of afstandsbediening.
 • Bij de meeste pelletkachels kun je een automatisch dagprogramma instellen, sommige kun je zelfs via sms aan- en uitzetten.
 • De CO2-uitstoot van een pelletkachel is ongeveer tien keer minder dan bij een centrale verwarming.

Nadelen pelletkachel

 • Heeft dagelijks onderhoud nodig.
 • Heeft stroom nodig.
 • De ventilator van een pelletkachel maakt geluid.
 • De vlam van een pelletkachel is kleiner en onnatuurlijker, en kan daarom minder gezellig licht geven.
 • Houdt u rekening met opslagruimte voor de pellets.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Wilt u meer weten over pelletkachels of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen.

Wij helpen u graag verder!