Onze presentatieruimte is geopend op afspraak van donderdag t/m zaterdag.

  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Gaskachel

Een gaskachel wordt met name gebruikt om lokaal een ruimte of een kamer te verwarmen. Tegenwoordig worden er woningen zonder gasaansluiting gebouwd. Gaskachels worden daarom veelal nog gebruikt in garages, feesttenten, campingtenten of op terrassen. Wij vertellen u graag meer over de werking van de gaskachel.

De gaskachel is de afgelopen 20 jaar steeds populairder geworden. Dankzij deze interesse zijn er veel modellen op de markt. Kijk alleen maar eens naar terras verwarming. Maar door de gaswinning in Groningen en de problemen daar is gas steeds duurder en verliest het haar populariteit.

Naast het gebruik van gas voor de gaskachel wordt het gas ook gebruikt om op te koken. In de jaren 20 van de 20e eeuw werd het gasfornuis steeds populairder en verving het veelgebruikte kolenfornuis. Vandaag de dag kiezen veel mensen voor elektrisch koken. Heel begrijpelijk nu de politiek de gaskraan dicht draait. Maar u kunt ook kiezen voor koken op hout.

Gaskachel vandaag de dag

Gaskachels zijn vandaag de dag nog steeds te verkrijgen, maar worden meestal gebruikt als tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld bij het verwarmen van een schuur, terras of feesttent.

Onderhoud

Als u lang wilt blijven genieten van uw kaskachel dan is onderhoud essentieel. Vanuit de fabrikant is vaak het advies om binnen een jaar na installatie van de gashaard de eerste onderhoudsbeurt te plannen. Daarna kunt u in overleg met de monteur bepalen of onderhoud één of twee keer per jaar nodig is. Door regelmatig onderhoud bent u gegarandeerd van een veilig gebruik van uw gashaard. Als u uw gaskachel sporadisch gebruikt is een onderhoudsbeurt heel belangrijk. Juist wanneer een gaskachel weinig wordt gebruikt is er meer kans op stof en vervuiling.

Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen?

Wilt u meer weten over houtketels of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen via onderstaande link.

Wij helpen u graag verder!