Presentatieruimte op afspraak geopend op do. t/m za. van 8.00 t/m 17.00 uur.

  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Wespennest verwijderen

Heeft u een wespennest in uw dakgoot of schoorsteen? Of denkt u dat er daar een wespennest zit? Zit u te twijfelen om het zelf te verwijderen? U zet een ladder op het dak en de wespen zien u aankomen… Daar zijn ze niet van gediend! Want wat doet u als ze massaal op u afkomen? We hebben maar één advies: Doe het niet!

Laat het over aan een professional

Wij weten hoe we het nest moeten benaderen zonder het te verstoren of de wespen boos te maken. Wij zijn gewend om op een ladder of op het dak te staan met tientallen of honderden nieuwsgierige of ongeruste zoemende wespen om ons heen.

Waarom wespennest uit schouw verwijderen?

Een wespennest in de schoorsteen kan tot grote problemen leiden. Het nest kan de schoorsteen verstoppen. Als een schoorsteen verstopt raakt door een nest kan da leiden tot:

  • Rook in uw woning – rookvorming in de woning zorgt niet alleen voor geurhinder. Maar het is ook schadelijk voor uw gezondheid.
  • CO-vergiftiging – door een onvolledige verbranding kan koolmonoxide (CO) ontstaan. Een zeer giftig, kleur- en geurloos gas dat jaarlijks vele dodelijke salchtoffers maakt. Het staat dan ook bekend als de ‘stille doder’.
  • Schouwbrand – door hoge temperaturen en mogelijk vonken kan het vogelnest in de brand vliegen en een schouwbrand veroorzaken.
  • Lager rendement verwarmingsinstallatie – bij een verstoorde luchtaanvoer- en afvoer zal het rendement van de cv-ketel lager liggen. Omdat er meer brandstof nodig zal zijn is het ook slechter voor het milieu.

Bestrijdingstechnicus

Naast meester Schoorsteenveger en Gezel Schoorsteenveger mogen wij ook on ook bestrijdingstechnicus noemen. Met vlag en wimpel zij we geslaagd voor de opleiding en het praktijkexamen. Het verwijderen van een wespennest is geen klus die u makkelijk zelf kunt doen. Als u het door ons laat verwijderen bent u ervan verzekerd dat het nest wordt verwijderd. Indien het nest zich in uw schoorsteen bevindt dan weet u bij ons zeker dat het hele nest wordt verwijderd en uw schoorsteen volledig wordt gereinigd. Daarnaast zullen wij kijken hoe de wespen in uw schoorsteen terecht zijn gekomen. Want via de kleinste kieren en gaten weten ze zich naar binnen te wurmen. Onmiddellijk herstel is dan wel net zo prettig.

           

Wist u dat…

Last van mieren? Neem gerust contact met ons op en wij lossen ook dat probleem graag voor u op.

Heeft u vragen of een wespennest (in uw schoorsteen)?

Wilt u meer informatie over schoorsteen vegen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0546-673080 of vul het contactformulier in.

Wij helpen u graag verder!

Enthousiast geworden?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze diensten?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.