• Meer dan 35 jaar ervaring
  • Erkend specialist in schoorsteenvegen
  • Aangesloten bij ASPB en NHK

Geritsel in de schoorsteen

Door het ontbreken van oude, holle bomen zijn heel wat vogels genoodzaakt op zoek te gaan naar andere holtes om hun kroost in groot te brengen. aan het begin van het broedseizoen denken sommige holenbroeders (uilen, kauwen of duiven) dat eenschoorsteen een goede plek is om een nest in te maken.

Wanneer een vogel een nest probeert te maken laat het dier takjes in de schouw vallen. Vaak is dat geluid waardoor mensen denken dat er iets vastzit. Ook wanneer een vogel op de schouw zit en roept hoort men dit vaak tot beneden in de schouw. Ook dit zorgt soms voor verwarring.

Soms springen holenbroeders ook in de schoorsteenopening of tuimelen ze naar beneden en raken er op eigen kracht niet uit. Via de kachel of open haard kan de vogel meestal uit de schoorsteen gehaald worden. Dit kan je vaak zelf doen.

Indien u zeker bent dat er een vogel in de schouw vastzit is professionele hulp nodig!

Vogel in de Schouw, Wat nu?

Wij adviseren om uw rookkanaal minimaal één keer per jaar te laten controleren dan wel reinigen. Er kunnen altijd vogelnesten of andere zaken in het rookkanaal zitten die een verstopping of schoorsteenbrand kunnen veroorzaken. Als er tijdens een inspectie een vogelnest ontdekt wordt, dan zullen wij met u overleggen of en hoe we dit voor u zullen verwijderen.

Ook al bent u een natuurliefhebber en gunt u deze dieren een behaaglijk plekje, ons advies is wel om het nest te laten verwijderen. Het verwijderen van vogelnesten wordt gedaan met speciale nestboren. Om u een goede kwaliteit te kunnen leveren en u te kunnen garanderen dat alle verstoppingen zijn verwijderd, zullen wij deze werkzaamheden altijd op basis van een uurtarief uitvoeren.

Wij verwijderen het nest pas wanneer de vogels zijn uitgevlogen.

Enthousiast geworden?

En wil je meer informatie of heb je een vraag over onze diensten?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.